Σήμερα το πρωί, Πέμπτη 18 Απριλίου, τα παιδιά και των δυο τμημάτων του σχολείου μας με τη συνοδεία των δασκάλων τους, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος Μετάβαση από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο, επισκέφτηκαν το 3ο και το 6ο Γυμνάσιο της πόλης μας, όπου οι περισσότεροι μαθητές μας θα φοιτήσουν από τον Σεπτέμβρη.

Εκεί μας υποδέχτηκαν με χαρά οι Διευθυντές των δύο συστεγαζόμενων Γυμνασίων, κος Γαλάνης και κα Παππά, μας ξενάγησαν στους χώρους των Διδακτηρίων, στην αίθουσα εκδηλώσεων, στην αίθουσα πειραμάτων Φυσικής & Χημείας, στην αίθουσα πληροφορικής, στη Βιβλιοθήκη.

Μας μίλησαν για τη λειτουργία του γυμνασίου, το ωρολόγιο πρόγραμμα αλλά και για τον κανονισμό λειτουργίας. Τόνισαν ακόμη πως μεγαλύτερη σημασία έχει η καλή συμπεριφορά, οι καλές σχέσεις, η συνεργασία ανάμεσα σε συμμαθητές και καθηγητές και όχι τόσο οι επιδόσεις στα διάφορα μαθήματα. Μας πληροφόρησαν πως εκπονούν ποικίλα ενδιαφέροντα προγράμματα για κάποια εκ των οποίων μάλιστα έχουν διακριθεί και σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς!

Τέλος οι καθηγητές μας προσέφεραν μπισκότα, αναψυκτικά και νερά. Ευχαριστούμε τους Διευθυντές των δυο Γυμνασίων για την ξενάγηση κι αυτή την όμορφη φιλοξενία.

Τα παιδιά έφυγαν από το Γυμνάσιο εκφράζοντας την ευχαρίστησή τους για όσα είδαν και άκουσαν για το Γυμνάσιο.