«Το Σχολείο Οργανισμός και Κοινότητα Μάθησης»

Το σχολείο μας κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024 συμμετέχει στο Πιλοτικό – Ερευνητικό Πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Το Σχολείο Οργανισμός και Κοινότητα Μάθησης» με τίτλο «Κοινότητες Μάθησης: Αξιολόγηση Ομοτέχνων / Συνεργατικές Πρακτικές Εκπαιδευτικών» και είναι το μοναδικό σχολείο της Ευβοίας ανάμεσα σε 42 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κατόπιν έγκρισής του από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής. Το εν λόγω ερευνητικό-πιλοτικό πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο την αναβάθμιση της λειτουργίας του σχολείου σε Οργανισμό και Κοινότητα Μάθησης. Ειδικότερα, αποσκοπεί στη βελτίωση των εκπαιδευτικών πρακτικών και της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω της ανάπτυξης συνεργατικών πρακτικών και της εφαρμογής του μοντέλου της «αξιολόγησης ομοτέχνων».

Το εκπαιδευτικό υλικό και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας αναμένεται να έχουν σημαντική προστιθέμενη αξία και δύνανται να αξιοποιηθούν από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, καθώς και από τα σχολεία όλης της χώρας.